Международен приятелски кръг на Германския съюз на астролозите (DAV) в България

Анджелина Джоли – рак или трик

В края на май 2013 година Анджелина Джоли шокира целия свят с разказа си, че си е направила мастектомия от страх да не развие рак на гърдите. Актрисата от години живеела с постоянното притеснение, че може да последва майка си, която е починала от същата болест на 57 години през 2007 г.

Лелята на Анджелина Джоли също е починала от рак на гърдата на 61 години, по-малко от две седмици, след като холивудската звезда обяви, че си е направила двойна мастектомия.

Основната причина за операцията е направеният ДНК тест, който показал наличие на дефектния ген BRCA 1. Според съвременните разбирания в медицината този ген е виновен за голям процент от наследствените заболявания от рак.

Съгласно изследването при Джоли възможността да развие тумор на гърдите заради дефектния ген е 87% и 50% това да се случи с яйчниците й.

Според лекарите след операцията рискът е намалял на 5%.

„ЗА“ и „ПРОТИВ“

Реакциите от споделената от Джоли информация за отстраняването на млечните и жлези, както се изясни впоследствие, са двойнствени.

Мнозина подкрепят звездата и оценяват постъпката й като смелост за подражание.

Не са малко и негативните реакции. Според американските лекари „едва 10% от жените имат ген BRCA 1. Не всички обаче развиват рак.“ Според други разкритието на Джоли е хитър маркетингов трик, за да върне вниманието върху нея и съпруга й, след като последните филми с тяхно участие се оказаха пълен финансов провал. Не е за пренебрегване и появилата се информация, че Джоли е получила 100 милиона долара хонорар от фармацевтична компания, за да провокира милиони жени по света да си купят същата ваксина, която тя е използвала. Единичната й цена е 3200 долара. Тази информация бе публикувана в периодичният печат и интернет.

Къде всъщност се крие истината? Дали операцията е превантивна мярка от страх, дали е начин за натрупване на много милиони или комбинация от двете, няма да успеем да разберем от Анджелина Джоли.

Верния отговор ще ни даде нейният здравен хороскоп, допълнен със заложените лечими и нелечими кармични заболявания.

Анджелина Джоли (04.06.1975, 09.09 ч. PDT), Лос Анджелис, САЩ

Родена в Близнаци с асцедент в Рак.

primer_1Влияние на Слънцето

Тази жена се нуждае от много разбиране и съчувствие. Не й е никак лесно да приеме сериозните отношения в една връзка, още повече че трудно се разделя с личната си свобода. Фантазията й непрекъснато я води към различни хоризонти и тя не иска да бъде спирана в своя полет. Кариерата е само спирка по пътя към мечтания мъж. Все търси любовта, но тази любов, която ще я свърже с мъжа идеал. Мъжа, който притежава всички мечтани от нея качества. Трудно й е да се примири с факта, че може и да не срещне своя идеал. Нуждае се от много съпричастност, за да успее да намери вътрешното си равновесие.

Въпреки че изисква от партньора си да гледа по-повърхностно на поведението й, тя е достатъчно толерантна към него, докато се усеща главната фигура в живота му. Старае се да създава красота в сивото ежедневие и е чудесна, весела майка за своите деца. Естествено въздушният знак я прави променлива. Често, както е в добро настроение, тя се превръща в намръщена и страдаща незнайно за какво жена. Капризите й стават нетърпими и водят до разправии даже в едно хармонично съвместно съжителство.

Тя е щастлива, когато срещне мъжа, съгласен да я приеме такава, каквато е, да бъде толерантен, честен, открит и приятелски настроен към нея. Но и тогава ще е грешка партньорът й да се надява на вярност от нейна страна. Опита ли се да я вкара в капана на постоянните ограничения и декларации за вярност от нейна страна, ще я изплаши и изгуби много скоро, защото неговото мърморене отново се приема като посегателство над личната й свобода.

За Анджелина Джоли сексът е от огромно значение и партньорът й трябва непрекъснато да й поднася изненади, за да й доставя удоволствие.

Звездите я предупреждават за възможността да има няколко брака, докато срещне подходящия партньор.

Брак по сметка

Бракът й с Брад Пит, ако се стигне до него, ще е странен заради липса на сходими аспекти между тях. Въпреки забавянето и отлагането на фактическото сключване на брака той пак ще е прибързан и цели единствено материална стабилност и луксозен живот, който двамата заедно могат да си осигурят. Дори и с цената на странни и плашещи превантивни интервенции, водещи до осакатяване на нейното тяло.

Асцедент

Съчетанието на двата знака Близнаци и Рак засилва при Анджелина променливостта, типична за Слънцето в Близнаци. Ракът като изгряващ знак я кара да се стреми към надеждност и безопасност и я формира като по-малко безгрижна и безотговорна от останалите Близнаци. Асцедентът я дарява с повече чувствителност и емоционалност. Прави я зависима от настроението – нейното и на околните. Тя действа под влияние на внезапно обзелата я емоция, а след това започва да разсъждава и да се ядосва на действията си. Помни отговорностите си и се старае да запази връзките си с хората, които обича, без значение какво разстояние ги дели. Въпреки че много от контактите й носят разочарование, тя отново и отново се впуска в запознанства. Причината е в потребността й от обич и приятелство.

Често е капризна и мъчна за общуване. Околните трудно я издържат, защото не се съобразява с никого. Не понася самотата и изпада в самосъжаление, което е в състояние да й причини много незаложени й страдания и здравословни проблеми, нерядко с неочакван и даже нелечим край, само защото си ги е пожелала или предизвикала сама.

Опозиция Слънце – Нептун

Тази противоречива опозиция е причина за нейната честа неуравновесеност, комбинирана с нестабилност и нерешителност. Трудно успява да вземе решение сама, без някой около нея да я подкрепи. Липсва й самочувствието, че може да се справи добре със задачите си, което я тормози и й пречи да върви напред. Промяната е в нейните ръце и е въпрос на лично убеждение и желание, ако иска да си спести болестни прояви заради тези свои качества.

Лечими болести

В домовете на здравето й, в които са разположени лечимите болести, властват Рак, Стрелец, Водолей, Овен където е нейната Луна.

Лечими болести – влияние на Рак

Зодиакалният знак Рак, където е нейният асцедент, е причина за възможни проблеми със стомаха, черния дроб, пикочния мехур, червата, храносмилателните органи. Податлива е на напълняване, ниско кръвно налягане, запек, който трови организма й и я довежда до депресивни състояния. Много от болестите й са свързани с честите й периоди на депресии, в които е по-правилно да промени навиците си, а не личния си лекар.

Депресиите в комбинация с ежедневните опити да запази теглото си и да не напълнее, утежнени заради родените от нея деца и още веднъж усложнени заради осиновените, но не защото й е приятно да е многодетна майка, а за да спечели одобрението на обществото, може да станат причина за проблеми с гърдите и проява на раково заболяване. Тук е особено важно да се каже, че опасността е потенциална и това заболяване може никога да не се събуди.

Изискването е едно – Анджелина Джоли да осъзнае, че е необходимо да твори положителна карма и грижите за децата в дома й да е еднаква, без да прави разлика между родените от нея и осиновените. Ако се грижи като родна майка за шестте си деца, ще избегне нелечимата онкологична болест.

Проблеми със здравето, но не задължително с проявата на нелечими болести, може да създаде навикът й да прикрива слабостите и желанията си. Ако е искрена и не играе театър и в делника си, където актьорските й умения никому не са нужни; ако не вади непрекъснато на показ личния си живот и не споделя за здравословните си проблеми, след като вече е извършена интервенция за избягването им, при нея не съществува опасност да се разболее от рак, независимо дали е на гърдите или на яйчниците, освен при неосъзната натрупана негативна карма.

Съвпад Луна – Марс

Съвпадът я прави инатлива. Внушила си е, че истината се чува само от нейната уста и винаги е готова да отстоява мнението си с цената на всичко. Убедена е, че ако се впусне първа в атака, ще победи и правдата ще тържествува. Ето я причината за прибързаните й действия. Ако си наложи контрол над чувствата, няма да бъде нещастна, а и ще избегне потребността да си внушава болести, за да бъде съжалявана и обгрижвана. В противен случай ще живее в самота заради неконтролируемия си език и обидните думи, които е в състояние да лее без задръжки. Качества, които с годините ще се проявяват все повече и повече.

Съвпад Луна – Юпитер

Този съвпад е причината Анджелина Джоли винаги да достига до набелязаната цел. Въпреки че оптимизмът не й е чужд и се стреми нейният живот да бъде сред приятели, на които може да разчита, тя не забравя, че ежедневно трябва да изненадва обществото с нещо, било то и страдание на душата или на нейното тяло. Знае, че задължително ще получи съчувствие или внимание от мнозинството.

Квадратура Луна – Сатурн

Тази квадратура е причината да се отдава изцяло на страстите си в отношенията с противоположния пол, което също би довело до проблеми, ако в един момент започне да изпитва угризения на съвестта или я споходят разочарованията и нещастните ситуации в живота й, но предизвикани от нея самата.

Тригон Луна – Нептун

Тригонът е причината да е състрадателна, с лечителски способности, които може да използва, за да лекува собствената си психика и да не прибягва до крайности по отношение на здравето си.

Лечими болести – влияние на Стрелец

Заради влиянието на Стрелец, ако не навреди сама на здравето си, може да доживее до дълбока старост без сериозни заболявания. За съжаление завишената й емоционалност се отразява зле на нервната й система и може да стане причина за нарушено кръвообращение, проблеми с черния дроб вследствие на нервно напрежение, самовнушения, контузии.

При тази жена е противопоказна пластичната хирургия. Операцията на гърдите включва и последваща пластика, затова може да се окаже, че има усложнения дори и след много време, но не заради заложено злокачествено заболяване, а заради неспазените Съдбовни заложби.

В случая Стрелецът ни казва, че Анджелина е постъпила рисковано и уж се е предпазила от потенциално онкологично заболяване чрез направената операция, но всъщност си е гарантирала събуждането на други болести в своето тяло бъдеще време.

Квадратура Юпитер – Сатурн

Квадратурата я предупреждава, че само ако следва своята вярна житейска пътека, заложена от нейния рожден хороскоп, ще си спести здравословните проблеми. Ще спечели, ако се отърве от своя песимизъм, проявяващ се винаги не на време и не на място.

Лечими болести – влияние на Водолей

Заради влиянието на Водолея е подвластна на крехко здраве. Често се преуморява, надценява своите физически възможности, не си доспива. Всичко това води до неврози и психически неразположения. Склонна е на крайности в живота – от пълна диета до преяждане, от пълна почивка до крайна преумора. Нейните здравословни проблеми може да се проявят изведнъж. Най-често започват с хронично безсъние.

Слабите места по тялото й са ставите и сухожилията, които са лесно чупливи и разтягащи се, затова тялото й не бива да е пълно или прекалено слабо, особено при крехката й костна система. Възможно е нарушение на нормалното кръвоснабдяване, проблеми с храносмилателния тракт, инфекциозни заболявания. Понякога може да й се случват странни неща, водещи до необичайни болести, които са трудни за диагностициране и лечение, но в никакъв случай не са повод да се подлага на оперативна намеса. Ясно е, че е невъзможно да отстрани от тялото си всички потенциални възможности за здравословни проблеми. Болестите, при това в изобилно множество, дремят във всяко човешко тяло и често пъти само от нас зависи дали ще се събудят и дали ще пренесем някоя от тях в наше следващо прераждане.

Опозиция Уран – Хирон

Тази опозиция се изразява като опит Анджелина Джоли да налага мнението си, ако е необходимо, и с подмолни действия. Все пак нека не забравя, че разпадът на отношенията в живота й може да е неочакван и необратим.

Лечими болести – влияние на Телец

Заради влиянието на Телеца е заредена с невероятна жизненост и издръжливост. Отредено й е да доживее до дълбоки старини без особени здравословни проблеми. За съжаление дълбоко в нея е вкоренен страхът от болести и е склонна да си внушава най-лошото, както и да залита в крайности. Не може да прецени кога и къде да спре. Не обича да спортува, да се подлага на диета, на физическо напрежение, на каквито и да било ограничения. Ако се разболее, й е необходимо продължително време, за да се възстанови. При това повечето болести при нея са заради прекалената й мнителност и липса на сила на Духа.

Сигурна съм, че казаното дотук заради влиянието на Телеца дава отговор защо се е решила на операцията за мастектомия.

Минало прераждане

Потенциалните проблеми с половите органи при нея са породени от отказа й да бъде майка в предишно прераждане, когато е направила аборт, който едва не й е коствал живота. Но след осиновяването на три деца кармичната причина при лечимите болести е преодолима и тя не е заплашена от необратими проблеми с яйчниците, особено ако сега е добрата майка, каквато е трябвало да бъде в своето предходно прераждане и е осъзнала кармата си поне на подсъзнателно ниво.

Квадратурата Венера – Марс

Тази квадратура е причината да няма реална преценка за хората около себе си, особено за противоположния пол. Не умее да се предпазва сама. Има шанса да съхрани здравето си, ако приеме, че раковите заболявания не са наследствени, а са само болести на психиката и душата или на невъзможност да приеме обкръжението си – в случая личното.

Квадратура Венера – Хирон

Заради тази квадратура при нея обичта се бори с ревността, а стремежът да има много обожатели – с желанието за вярност към партньора. Ето защо животът й, а тя е още млада, може да минава през разводи и нови събирания за кратко време с един и същи партньор, докато реши какво иска. Накрая ще се окаже на първоначалната си позиция и горчиво ще съжалява за пропуснатите години.

Лечими болести – влияние на Овен

Заради присъствието на Луната й в Овен е податлива на проблеми с главата, със зрението, с лицето и челюстите. Не е изключено да страда от късогледство или далекогледство, от астигматизъм или леко кривогледство. Ако се проявят проблеми със зрението й, трябва да носи очила, а не лещи. Отказът от носене на очила заради суетното самовнушение, че я загрозяват, може да доведе до по-сериозен проблем заради лещите.

Кармични болести

В домовете на здравето й, в които са разположени болестите, породени от карма, натрупана в миналите й прераждания, или от несъгласие с начина й на живот в настоящото й съществуване, властват Риби и Близнаци.

Кармични болести – влияние на Риби

Заради влиянието на Риби здравето й е следствие преди всичко от нейното психическо и емоционално състояние. За да живее в добро здраве, е абсолютно необходимо да се постарае да премахне хроничните си отрицателни мисли и емоции. Непрекъснатото нервно напрежение, в което живее, е предпоставка за проявата на най-различни болести. И ако тя самата не положи усилия да си помогне, не бива да разчита и на най-мощните лекарства.

Трябва да е обута винаги в удобни обувки. Да не преуморява стъпалата си, защото там са разположени важни акупунктурни точки, чието травмиране може да разболее органите в тялото й. Носенето на обувки с висок ток я орисва на здравословни проблеми, но, уви, тя не може да прецени степента на възможните последствия за здравето й.

Квадратура Нептун–Лилит

Квадратурата е признак за опит да застане срещу себе си и да си вреди, без да го осъзнава. Когато дойде сериозният и нелечим здравословен проблем, ще започне да се страхува и от сянката си. Положителното в случая е, че ако осъзнае причината за неговата поява, ще го претвори в лечим.

Кармични болести – влияние на Близнаци

Заради влиянието на Близнаци често може да страда от нерви. Стресът, който сама си докарва в желанието неуморно да се занимава с много неща наведнъж, й се отразява зле. Обичайни са внезапните сривове, които изненадват и нея самата. В такива случаи помага само строгото съблюдаване на почивка, при която трябва да се изключи докрай от работата си.

Уязвимите места по тялото й са раменете, ръцете и гръдният кош. За нейните чувствителни бели дробове и бронхи е от огромно значение да е на чист въздух. При студено време е застрашена от възпаление на белите дробове, астма, бронхиален катар, тежка простуда и алергични реакции, свързани с възпаление на дихателните пътища.

Ако пренебрегва правилната си стойка, неизбежно ще получи смъкване в раменния пояс, а оттам проблеми с гръбначния стълб, които може да се проявят и заради постоянното носене на обувки с висок ток.

Липсата на сън също има отрицателно въздействие върху физическото й състояние. Да не говорим за пушенето, което е противопоказано заради чувствителните й дробове и бронхи. Ако е по-отговорна към себе си, ще си спести много здравословни проблеми.

Минало прераждане

Причината за евентуални прояви на проблемите, заложени от Близнаци, е свързана с нейно минало прераждане, когато е била господар на голямо имение, но не е успявала да се сработи с роднините и прислугата си. Вечното й недоволство е довело до проблеми с дишането и си е отишла от този неин живот именно заради задушаване, породено от нежелание да се сработи със средата си и невъзможността да диша един въздух с околните.

Лилит в осми дом

Присъствието на Лилит в 8-и дом на нейното здраве е признак, че неприятел й е самият живот, който живее. Нещо я тласка да се лиши от него, да се самоубие. За да се защити, започва да развива комплекса на вечното неудовлетворение и в същото време да изпитва неистов страх от смъртта – достатъчна причина, за да направи операцията, която вече е придобила широка публична известност. Често се защитава от уж по интуиция осъзнати несъществуващи опасности. Вярва, че ще се предпази само ако се откаже от всичко, дори и от някои от органите в тялото си, за да не бъде въвлечена в неприятности и болести по невнимание или наследени от нейните кръвни роднини. И понеже няма причина за страховете си, тя се депресира и разболява заради самовнушенията си, пренесени подсъзнателно от миналите й прераждания.

ИЗВОДИ

1. След като Лилит в 8-и дом ни казва, че основният враг на здравето на Анджелина Джоли е самият живот и нещо на подсъзнателно ниво я тласка да се лиши от него, даже и като постепенно се самоосакатява, не буди съмнение, че основната причина за направата на мастектомията е страхът от смъртта. Този извод се потвърждава и от всички други аспекти в хороскопа на здравето на актрисата.

Възможността чрез операцията на гърдите си да направи реклама на свой филм или да привлече медийно внимание е вторична, а не съзнателно търсена. Също така вторични са многомилионните приходи от обявяването на извършената оперативна интервенция.

2. В здравословен план по мое мнение е некоректно да се говори за проценти възможност да се събуди каквото и да било заболяване, включително нелечимо. 1% шанс да не се разболее човек от рак може да е по-силен от 99% шанс да се разболее. Зависи от човека, средата, в която живее, и неговото кармично наследство. В тази връзка при Анжелина Джоли няма заложени ракови заболявания, въпреки че може да се проявят мастопатии на гърдите й, които не са опасни и по-често не водят до необходимостта за отстраняването им по оперативен път, защото ракът не е наследствена болест.

3. С операцията, която си е направила актрисата, рискува да провокира събуждането на други болести в тялото й заради неосъзнати кармични причини, породени от нежеланието й да приеме реалностите на живота, параноичното вглеждане в себе си и внушаване на болести.

4. Станалите обществено достояние нейни потенциални здравословни проблеми не е изключено да предизвикат негативна мисъл-форма в хора, които приемат извършената от Джоли операция като рекламен ход, а не като необходимост, както и от хора, разделили се с нея със скандал. Тази силна мисъл-форма може да сътвори нови здравословни драми в живота й, даже и нелечими.

5. Съгласно цялата съвкупност от заложени потенциални и лечими болести и силно изразените страхове в здравословен план на Анджелина Джоли изводът е, че с направената превантивна операция е успокоила психиката си. Постъпката й е била правилна.

Действието на Джоли, което може да обезсмисли направената операция, е нейното обществено популяризиране, намерило отзвук по цялата планета. Всички хора – мъже и жени – отхвърлящи постъпката й, въпреки че тя е право на нейния свободен избор, ще я зареждат с мисъл-форма на негативизъм, която може да я разболее, даже и нелечимо.

Автор

Светлана Тилкова - Алена

Светлана Тилкова е редовен член на Германския съюз на астролозите (DAV) от октомври 1999 г. Член е на Интернет общество - България от 2001 година. От юли 2006 г. е член на Световната астрологична асоциация (ISAR), а от 3 декември 2011 г. е първи председател на Международният приятелски кръг на DAV в България. --- Svetlana Tilkova on Google+

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

© 2017 DAV БЪЛГАРИЯ. Всички права запазени.