Международен приятелски кръг на Германския съюз на астролозите (DAV) в България

Брад Пит – забрава или бягство от реалността

В края на май 2013 г. холивудският актьор и партньор на Анджелина Джоли, Брад Пит сензационно обяви, че страда от мозъчно заболяване, което води до загуба на способността да се разпознават лица. Актьорът твърди, че лицата на хората, с които е разговарял, изчезват от паметта му веднага след края на срещата. Според описаните симптоми неговото заболяване е прозопагнозия.

Болестта може да е както вродена, така и придобита. Във втория случай заболяването може да се дължи на травма, на тумор или най-често на съдов проблем, който създава опасност от мозъчен аневризъм.

В Холивуд обаче не вярват на внезапното проявление и публично оповестяване на болестта на Брад Пит, съвпаднало по време с откровението на партньорката му в живота Анджелина Джоли за направената от нея двойна мастектомия. Според публикации в таблоидите звездите се опитват да привлекат вниманието върху себе си поне за още две години. Тази информация бе публикувана в периодичният печат и интернет.

Къде е истината и къде лъжата? Верния отговор може да ни даде единствено хороскопът на здравето на Брад Пит, включващ и неговото кармично наследство.

Брад Пит (18.12.1963, 06.31 ч. CST), Шоуни, САЩ

Роден в Стрелец с асцедент в Стрелец.

primer_1Влияние на Слънцето

Независимо че известният актьор Брат Пит е в състояние да поднася най-приятните комплименти, които сте чували, той е крайно непостоянен и с лекота ги прави на жените. Романтиката е част от неговата природа. Всяка връзка приема за единствена и затова не бива да бъде упрекван за непостоянството му, защото не го прави нарочно или за да засегне някого. Въпреки немалкото разочарования, които е изживял, винаги е изпълнен с нова надежда за следващия път, когато вече ще срещне наистина своето щастие. Невероятният му оптимизъм е заразителен. Когато бъде хванат в изневяра, започва да твърди, че не познава жената, за която говорят, и че никога не я виждал. Е, как да не си докара здравословен проблем, свързан със забрава на лица и хора. Така поне ще си казват: „Абе бил е с нея, но нали не помни, не му се брои.“ А може и да не е бил, но да му вменяват връзката, което също се оправдава с диагнозата „забрава“, ама само на хора. Иначе как ще помни текста на сценария и ще си играе ролите?

Жената до него трябва да е интелигентна. Проявите на ревност от нейна страна са забранени. Едва след като са изпълнени тези условия от първостепенна важност, партньорката му може да разчита на неговото благоразположение. Също така ще се наложи да се примири с вечните пътувания, които ще осъществява в негова компания. Когато се влюби, мъжът Стрелец започва да ухажва жената до себе си и да я глези. Тя обаче не бива да го притиска да сключва брак, защото ще го отблъсне. Той трябва да вземе сам решението си. Намерил ли е жената, за която иска да се ожени, е щастлив… ако му се остави поне мъничко свобода. Така със сигурност няма да има проблеми в брака. Тя – съпругата или партньорката, не бива да му се сърди, че се отдава на хобито си, че се среща с приятели или пътува. Ако не е ревнива и не му досажда с въпроси, с типичния си открит характер той ще й разкаже всичко. Като съпруг се стреми да направи лек живота на жената до себе си. Като баща е много щастлив, но едва когато децата пораснат и започнат да го разбират, защото той обича да го слушат и да се гордее с потомството си. В професионално отношение може да бъде на върха, ако не е щедър и престане да прави подаръци наляво и надясно, без оглед на парите, които харчи.

Асцедент

Брад Пит създава оживление и оптимизъм в живота си, а и в този на околните. Душата на компанията е. Винаги е в центъра на събитията и в търсене на приключения. Основните черти на характера му са независимост и любов към личната свобода. Притежава силно развито чувство за справедливост. Всякога е готов да помогне на изпадналите в беда и да защити обидените. Прекрасен приятел е. До такава степен цени личната си свобода, че най-малкото подозрение към някого, който вероятно се опитва да му я отнеме, предизвиква у него агресия. Предпочита да се влюбва в семейни партньорки, за да се предпази от сериозна обвързаност. Лишен е от чувство за собственост и не иска да го вижда и у близките си. Изживява много любовни приключения, но винаги ги държи под контрол.

В професионален план блика от идеи, които са причина за пътувания. При невероятния му оптимизъм рядко се обижда, освен ако обидата не го е засегнала дълбоко. Роден е да увлича след себе си и да вдъхновява другите хора.

Силната привързаност към семейството и родната къща са причината да не иска да я напусне лесно, защото се страхува през първите си съзнателни години от трудностите на самостоятелния живот. Когато необходимостта от раздяла с родния дом стане неотложна, се стига често до проблеми заради неумението в началото да се справя сам. Добре е, че вътрешната му хармония се възстановява още след първите две-три години самостоятелност и животът му се стабилизира. Препоръчително е да живее сред много зеленина и цветя, близо до вода.

Притежава изявена жизненост и непоколебима увереност. Знае какво иска и не се притеснява да си го поиска. Винаги е оптимистично настроен, весел и устремен към просперитет и успех в живота. Изключително честен е и откровен. Не изпитва неудобство да показва истинските си чувства и намерения. Има силно въздействие върху околните и без усилие грабва тяхното внимание. Впечатляващата му харизма му помага да бъде добър ръководител. Буди респект и създава около себе си усещане за стабилност. Доброто самочувствие е негов постоянен спътник. Не е способен на низости. Винаги работи или даже воюва за възстановяване на реда и хармонията в света и между хората.

Физически силен, решителен и амбициозен, той е непоколебимо убеден в своите възможности. Склонен е към агресия, за да наложи своите разбирания, поведение, начин на действие в определена ситуация. Даже когато е принуден, пак не се съобразява с мнението и желанията на околните. Тактът и търсенето на компромис са му чужди и неразбираеми. Така и не успява да разбере, че ако печели само врагове, трудно ще достигне житейския връх. Енергичен е и не се колебае да се впуска в битка дори и с по-силен противник. Никога не пропуска своя шанс. Дали ще успее да стигне до реален завършек на започнатото, е нещо съвсем различно. Неговата задача през настоящия му живот е да се научи първо да мисли, а след това да действа.

Лечими болести

В домовете, свързани с лечимите болести, са разположени Стрелец, Телец, Рак, а също и Козирог, където е неговата Луна.

Болестите при Брад Пит частично се припокриват със заложените при партньорката му Анджелина Джоли.

Лечими болести – влияние на Стрелец

Той е подвластен на двойното влияние на Стрелец, затова и завишената му емоционалност се отразява зле на нервната му система и може да стане причина за нарушено кръвообращение по цялото тяло, дори и в мозъка. Проблемите му започват от черния дроб вследствие на нервно напрежение. Заради факта, че е склонен към нещастни случаи, в негова полза е да се предпазва от увреждане на тазобедрените стави, краката, кръста, таза, бедрата и прасците. С годините опасността се увеличава, затова му препоръчвам да внимава, когато се движи по мокри и заледени участъци и стълби, независимо дали е в живота или в роля. Типични за него са болестите на белите дробове, черния дроб, ръцете, плещите и червата. Ще живее дълго и без проблеми, ако не си навреди с неправилно хранене и прекаляване с алкохола. Заради нарушеното кръвообращение и прекаляването с концентратите е в състояние да предизвика заболяването, което според него вече има, и да започне да забравя лица, освен ако тези прояви на забрава не са свързани с бягството от някаква неприятна му реалност.

Квадратура Марс – Юпитер

Квадратурата Марс – Юпитер предупреждава, че не трябва да се опитва да потушава емоциите и гнева си чрез действия, които според него са израз на смелост, но може да му костват живота.

Квадратура Юпитер – Лунен възел

Квадратура Юпитер – Лока Фортуна

Квадратурите Юпитер – Лунен възел и Юпитер – Лока Фортуна са признак, че е силно свързан с материалното в живота. Ако не му е достатъчно или според него може да е още по-добре материално, но поради някаква причина е лишен от него, е способен да си създаде здравословни проблеми.

Лечими болести – влияние на Телец

Въпреки че е зареден със завидно здраве и му е отредено да доживее до дълбоки старини без особени здравословни проблеми, и в него е вкоренен страхът от болести. Склонен е да си внушава най-лошото, да залита непрекъснато в крайности – много работи, много си хапва, много пуши и прекалява със секса. Не може да прецени кога и къде да спре. Ако се разболее, му е необходимо продължително време, за да се възстанови. Повечето болести при този човек са заради прекалената му мнителност и липса на сила на Духа, както и заради внушенията на партньорката му, свързани с нейните лични проблеми, които няма как да не повлияват психиката му.

Податлив е на болести на гърлото, инфекции на дихателните пътища, шията, ушите и половите органи. Склонен е към затлъстяване, диабет, хепатит, алергии, кашлици, болести на мозъка, шизофрения и депресивни състояния.

Да се отнася с внимание към заболяванията на горните дихателни пътища и трахеята, защото могат да се превърнат в хронични.

Лечими болести – влияние на Рак

Брад Пит е повлиян от зодиакалния знак Рак, намиращ се в единия от домовете на здравето му. Заради този факт са уязвими стомахт, черният дроб, пикочният мехур, червата, храносмилателните му органи. Податлив е на напълняване, ниско кръвно налягане, което на свой ред изключва проблеми с прилива на много кръв в мозъка и може да блокира опасността от проблеми с паметта. При пълнолуние е препоръчително да спи по-малко, да не прекалява с течностите, включително с безалкохолните напитки и водата. Податлив е на депресии.

Лечими болести – влияние на Козирог

Заради влиянието на Козирог, където е разположена неговата Луна, заложените му болести са с тенденция постепенно да се превърнат в хронични. Не забелязва първите признаци на болестта, защото е винаги зает с работа и не обръща внимание на себе си. Главните причини за неговото неразположение са прекомерното натоварване с работа, разочарования от постигнатото, а също и… нещастна любов.

Уязвимите му места са костите, зъбите, ставите и ставните връзки, жлъчката и черният дроб, кожата с честите алергични реакции и под формата на херпес зостер.

Основните фактори за неговите заболявания са свързани с неправилна функция на жлъчката и кръвоснабдяването на органите, водещо до артрит и ревматизъм. Податлив е на простуди, които често са началото на сериозни заболявания.

Квадратура Сатурн – Нептун

Квадратурата Сатурн – Нептун е причината да е упорит и амбициозен. Не бива да прониква в невидимия свят, защото ще навреди на психиката си. Забранени са му залитания към секти, защото разочарованието и невъзможността да се откъсне от тяхното влияние също водят до психически проблеми и криене от света и естествено до умишлена забрава.

Кармични болести

В домовете на здравето му, където са описани болестите на кармата или на несъгласието му с неговия настоящ живот или с обкръжението му, властват Лъв и Скорпион.

Кармични болести – влияние на Лъв

Заради влиянието на Лъва се радва на добро здраве и невероятна жизненост. Притежава впечатляваща съпротивителна способност по отношение на болестите. Умее да ги преодолява бързо.

Емоционалните сривове са противопоказани за сърцето му. Оказват неблагоприятно влияние и на кръвообращението, водят до артрити, ангини, нервни депресивни състояния, кръвоизливи, особено в очите, до спазми на стъпалата. Може да са причина и за аневризми и проблеми с паметта, ако не намери златната среда на влиянието на Лъва и на Стрелеца.

Болестите, заложени му от знака, обикновено са краткотрайни, но обострени. За да ги избегне, не бива да прекалява с тютюнопушенето и алкохола.

Кармични болести – влияние на Скорпион

Заради влиянието на Скорпиона притежава невероятни жизнени сили. За съжаление здравето му не е изцяло в негова власт. Способен е да се саморазруши от тъга и от обидни думи, а също и да се самоизлекува, мобилизирайки всичките си сили.

Болестите са резултат на неумението му да се приспособява в ранните си детски години. Рядко боледува, но разболее ли се, оздравява трудно. Може да страда от хронично кръвотечение от носа, болки в гърлото, кръста и краката. Не са изключени инфекциозни болести, проблеми с половите органи и пикочния мехур, както и образуване на камъни в бъбреците.

Бързо оздравява, ако не изпадне в паника и не си навреди допълнително заради психически срив.

Опозиция Плутон – Хирон

Плутон е управител на Скорпион, а опозицията му с Хирон е доказателство, че Брад Пит се е родил не навреме, в грешно поколение. Не е на мястото си и винаги се чувства чужд в средата, в която живее. Живее в пълно противоречие с нормите на обществото. Според него няма да постигне нещо значимо по начина, по който го разбира, дори и да е на върха. Шансът за промени, които са отредени за далечното бъдеще, е минимален, затова и той може бързо се откаже от борбата и от задължението си да работи върху себе си.

Лилит в 12-и дом

Присъствието на Лилит в 12-и дом на звездната му карта, където е разположен Скорпионът и кармичните болести, заложени му от него, е причина Брад Пит да води война срещу всичко неизвестно и излизащо извън контрол. С времето се ражда подозрителността, която преминава в завист и прикрита ненавист. „Борецът за правда“ в негово лице се приема за длъжен на всяка цена да унищожи всичко неясно, защото вярва, че го заплашва, но не иска и да си помисли, че може да превърне незнанието си в свое ясно знание. Ето защо е способен да си създаде сам здравословен проблем, който ще е най-лесното бягство от реалността и оправдание за това бягство… но може да е свързан с либидото му и това за него ще е неочаквана неприятна изненада.

Опозиция Уран – Хирон

Опозицията Уран – Хирон му пречи да върви устремно към върха, защото сам блокира пътя си и отказва да приеме реалностите на живота.

Опозиция Лунен възел – Лока Фортуна

Лунният възел в опозиция с Лока Фортуна го предупреждава, че ако не направи обрат в живота си и не изчисти кармата си от своя егоизъм и материални стремежи, болестите ще го спохождат като отмъщение на хората, с които не успява да се сработи или които умишлено унижава, за да блести и с тяхната светлина.

Ден на раждане – кармично наказание

Вибрацията в деня му на раждане е на кармично наказание, защото в свое прераждане в 16 век е унижавал и убивал хората, чиито богатства е искал да заграби. И ги е заграбвал. Сега около него има преродени от тези хора, които са причина да изпитва подсъзнателен страх от насилие върху себе си. Ето още една причина за бягство от реалността, която може да се изразява чрез забрава на лица.

Житейски периоди

Тълкувам само трети и четвърти житейски период на Брад Пит.

Третият и четвъртият и най-продължителен период от живота му – след 50 години, са с еднаква вибрация на трудности, но и на рутина, чрез която може да постигне спокойствие в живота си. Той е вече в тези периоди, затова според мен няма да е щастлив, ако сключи брак с Анджелина Джоли. Животът им като брачни партньори ще е изпълнен с допълнителни трудности, които липсват при съжителството им на семейни начала. Сключат ли брак, ще търсят във всеки миг възможност да не са заедно.

ИЗВОДИ

1. При Брад Пит съществуват заложби за проблеми с мозъка заради влиянието на домовете на здравето в неговия хороскоп, но не и за израждането им в забрава на лица и хора.

2. Забравата, която съществува при него, при това само на лица на хора, е негово кармично наследство. Той бяга от реалността заради страха, че ще срещне кармичните си врагове, а те ще му мъстят със същата жестокост, която е проявявал той самият в свое предходно прераждане, когато ги е убивал, за да заграби богатството им.

3. Забравата на лица и хора е проблем, съпътствал дните му и в предходните десетилетия, тъй като е кармично заложен в неговото подсъзнание. Поради тази причина можем да кажем, че оповестяването на „болестта“ му точно сега цели допълнително медийно внимание и материална изгода.

4. Осъзнаването на причините за този проблем ще помогне на Брад Пит да излезе от мъглата на забравата и да заживее в хармония със себе си и със света, което няма да го спаси от кармичната мъст на убитите от него хора.

Автор

Светлана Тилкова - Алена

Светлана Тилкова е редовен член на Германския съюз на астролозите (DAV) от октомври 1999 г. Член е на Интернет общество - България от 2001 година. От юли 2006 г. е член на Световната астрологична асоциация (ISAR), а от 3 декември 2011 г. е първи председател на Международният приятелски кръг на DAV в България. --- Svetlana Tilkova on Google+
© 2017 DAV БЪЛГАРИЯ. Всички права запазени.