Семинар на DAV България – месец декември, 2015 г.

Последният за 2015 г. и първият за следващия сезон семинар на Международния приятелски кръг на Съюза на германските астролози в България се проведе на 5 декември в София. Семинарният ден беше разделен на две части.

В първата Първият председател на дружеството Светлана Тилкова – Алена изнесе два доклада на тема „Песимизъм или черногледство“, в който се тълкуват астрологичните аспекти в звездните карти на Волфганг Амадеус Моцарт и кайзер Вилхелм Втори, последния император на Германия. И двамата са родени на 27 януари, датата на раждане, характерна за черноглед­ците в зодиака, но напълно различни като светоусещане. Докато Моцарт е бил фатално черноглед песимист, при кайзер Вилхелм Втори черногледството, въпреки принудителното му сваляне от власт през 1918 г., не е придобило крайни форми на изява.

Вторият доклад на Алена разглеждаше глобалната тема дали човечеството е продукт на генетичен експеримент на извънземна цивилизация, доколко пророчествата на Ванга, появили се след нейната кончина, са истина или измислица и колко са нейните наследничики в българското общество.

През втората част на семинара бяха разглеждани различни номерологични казуси, въз основа на които тълкуванията в номерологичния хороскоп да бъдат прецизирани в случаи, определяни като изключение.

Многото въпроси, свързани с изчислителния и тълкувателния апарат на матрицата на Питагор, бяха оставени за разглеждане на следващи семинари, когато корекциите на матрицата бъдат факт в подготвяната от Алена книга. По традиция семинарът завърши с вечеря и дружески духната свещичка за четвъртата годишнина на дружеството.

© 2011 - 2024 "АРОС Груп" ООД.  Всички права запазени.  Уебсайт от Smarty Studio