Семинар на DAV България – месец декември, 2015 г.

Семинар на DAV България – месец декември, 2015 г.

Последният за 2015 г. и първият за следващия сезон семинар на Международния приятелски кръг на Съюза на германските астролози в България се проведе на 5 декември в София. Семинарният ден беше разделен на две части. В първата Първият председател на дружеството Светлана Тилкова – Алена изнесе два доклада на тема „Песимизъм или черногледство“, в който се тълкуват астрологичните аспекти в звездните карти на Волфганг Амадеус Моцарт и кайзер Вилхелм Втори, последния император на Германия. И двамата са родени на 27 януари, датата на раждане, характерна за черноглед­ците в зодиака, но напълно различни като светоусещане. Докато Моцарт е бил фатално черноглед песимист, при кайзер Вилхелм Втори черногледството, въпреки принудителното му сваляне от власт през 1918 г., не е придобило крайни форми на изява. Вторият доклад на Алена разглеждаше глобалната тема дали човечеството е продукт на генетичен експеримент на извънземна цивилизация, доколко пророчествата на Ванга, появили се след нейната кончина, са истина или измислица и колко са нейните наследничики в българското общество. През втората част на семинара бяха разглеждани различни номерологични казуси, въз основа на които тълкуванията в номерологичния хороскоп да бъдат прецизирани в случаи, определяни като изключение. Многото въпроси, свързани с изчислителния и тълкувателния апарат на матрицата на Питагор, бяха оставени за разглеждане на следващи семинари, когато корекциите на матрицата бъдат факт в подготвяната от Алена книга. По традиция семинарът завърши с вечеря и дружески духната свещичка за четвъртата годишнина на дружеството.

Светлана Тилкова - Алена

Светлана Тилкова - Алена

Светлана Тилкова е редовен член на Германския съюз на астролозите (DAV) от октомври 1999 г. Член е на Интернет общество - България от 2001 година. От юли 2006 г. е член на Световната астрологична асоциация (ISAR), а от 3 декември 2011 г. е първи председател на Международният приятелски кръг на DAV в България.

Искате да членувате в DAV - България?

Ако искате да бъдете пълноправен член на Международен приятелски кръг на Германския съюз на астролозите (DAV) в България, можете да се свържете с нас чрез формата на страницата за контакти.